Blommechutney

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

I Danmark har vi tradition for at sylte grønsager med eddike og sukker, mens vi til frugt kun bruger sukker. I chutney, der oprindelig stammer fra Indien blandes frugt med løg og krydderier og koges mør med eddike og sukker. Chutney virker svalende for smagsløgene, når man spiser stærkt krydret mad. Men den egner sig også til retter, hvor man ellers ville servere noget sur(sød)t – også god i sauce.

1 kg rensede blommer i kvarte
1 appelsin i små tern
100 g skalotteløg i små tern
Frisk ingefær – som 2 valnødder i små tern
2-3 røde chilifrugter i små tern
250 g rosiner
400 g rørsukker
1 stang kanel
1/2 stang vanille
2 tsk hele korianderfrø
1 tsk hele peberkorn
1 1/2 tsk salt
1/2 l æbleeddike

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bland alle ingredienser – undtagen eddiken – i en gryde og lad det trække 6 timer eller gerne natten over, inden det koges.
Tilsæt eddiken og bring det hele i kog. Kog for svag varme uden låg i et par timer til chutneyen er ensartet tyk og blank. Hæld den på skoldede glas.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk