DET BEHØVER DU
900 g udstenede blommer
Skal og saft af 1/2 appelsin
Skal og saft af 1/4 citron
2 hele nelliker
500 g sukker
30 g valnøddekerner
1 spsk pektin (Melatin)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skær blommerne i mindre stykker og kom blommer, appelsin og citron i en gryde. Kom nellikerne i et papirtefilter, (så er de nemmere at fiske op bagefter) og læg dem i gryden. Tilsæt 100 g af sukkeret og bring blommerne i kog. Kog dem møre for svag varme. Bland resten af sukkeret i, bortset fra 2 spsk. Bring blommerne i kog igen. Tilsæt de grofthakkede valnøddekerner og kog i 5 min. Rør de 2 spsk sukker med 1 spsk melatin og drys det i marmeladen. Lad det koge op 2 min. Lad marmeladen køle af 1/2 time og hæld den på skoldede glas.