Blommemarmelade med valnødder

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

900 g udstenede blommer
Skal og saft af 1/2 appelsin
Skal og saft af 1/4 citron
2 hele nelliker
500 g sukker
30 g valnøddekerner
1 spsk pektin (Melatin)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær blommerne i mindre stykker og kom blommer, appelsin og citron i en gryde. Kom nellikerne i et papirtefilter, (så er de nemmere at fiske op bagefter) og læg dem i gryden. Tilsæt 100 g af sukkeret og bring blommerne i kog. Kog dem møre for svag varme. Bland resten af sukkeret i, bortset fra 2 spsk. Bring blommerne i kog igen. Tilsæt de grofthakkede valnøddekerner og kog i 5 min. Rør de 2 spsk sukker med 1 spsk melatin og drys det i marmeladen. Lad det koge op 2 min. Lad marmeladen køle af 1/2 time og hæld den på skoldede glas.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk