DET BEHØVER DU
1 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 21 TIME
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.
25 g gær (1/2 pakke)
31 dl mælk
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
1 æble (100 g)
1 æg
2 spsk sukker
1 tsk groft salt
2 tsk st. koriander
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i lunkent mælk. Tilsæt ca. 3⁄4
af melet, revet æble og de øvrige ingredienser. Ælt det hele
sammen til en dej under tilsætning af evt. mere mel.
Dejen skal være smidig og glat. Lad den hæve tildækket ca.
1 time ved stuetemperatur. Form dejen til et brød og sæt
det på bageplade med bagepapir. Lad det efterhæve ca. 1⁄2
time. Bag brødet nederst i ovn ved 200°C ca. 35 min. Det
skal være lysebrunt og lyde hult ved bank på undersiden.
Afkøl på rist.