Brød med æble og koriander

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

1 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 21 TIME
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.

25 g gær (1/2 pakke)
31 dl mælk
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
1 æble (100 g)
1 æg
2 spsk sukker
1 tsk groft salt
2 tsk st. koriander

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr gæren og rør den ud i lunkent mælk. Tilsæt ca. 3⁄4
af melet, revet æble og de øvrige ingredienser. Ælt det hele
sammen til en dej under tilsætning af evt. mere mel.
Dejen skal være smidig og glat. Lad den hæve tildækket ca.
1 time ved stuetemperatur. Form dejen til et brød og sæt
det på bageplade med bagepapir. Lad det efterhæve ca. 1⁄2
time. Bag brødet nederst i ovn ved 200°C ca. 35 min. Det
skal være lysebrunt og lyde hult ved bank på undersiden.
Afkøl på rist.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk