Brændende kærlighed -med ekstra kærlighed

KILDE: Elever fra Hovedfaget Foodtrends efteråret 2016 på Suhrs Højskole

DET BEHØVER DU

Hovedfaget Streetfood har arbejdet med streetfoodkoncepter, og det er der bl.a. kommet denne nyfortolkning af den klassiske brændende kærlighed ud af. Her er kartoffelmosen blevet til en skrigpink rodfrugtmos, baconen er skiftet ud med hjemmelavede lammepølser og så er den pyntet med spiselige blomster. Enjoy!

Til ca. fire personer

Kartoffelmos

  • Ca. 1 kg. Kartofler
  • 1 rødbede
  • 1 pastinak el. anden rodfrugt
  • Salt, smør og mælk/fløde efter smag og behag

Lammepølser

(Giver 10 til 12 pølser)

Ingredienser:

  • 800 gram hakket lammekød
  • 400 gram hakket oksekød
  • 30 gram stor fåretarm
  • Salt
  • Fire spsk. Kartoffelmel
  • 3 dl. Mælk eller vand
  • Krydder med diverse krydderier eller krydderurter efter smag og behag

Pynt

  • Porrer, skalotteløg og zittauerløg 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kartoffelmos: 
Skræl rodfrugter og kartofler. Kog kartofler, rødbede og pastinak. Når rødderne og kartoflerne er kogt møre moses de og smages til med salt og evt. andre krydderier efter behov og citron. Tilsæt fløde/mælk og smør til ønsket konsistens. (Gem evt. kogevandet for ekstra farve)

Lammepølser:

Bland farsen, til den har en fast samlet konsistens. Fyld farsen i tarmene og steg pølserne på panden.

Løgene snittes fint og steges på panden.

Servering:

Ved servering toppes mosen med lammepølser og de stegte løg. Pynt evt. ekstra med diverse krydderurter og syltede rødbeder og gerne med spiselige blomster for et let sommerligt look.

 

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk