DET BEHØVER DU
Løg og fennikel kan hævdes både at være krydderier og grønsager. De tåler begge at blive kraftigt krydret som i denne ret med orientalske krydderier. Ved at blive braiseret i ovnen bevarer grønsagerne både smag, farve og “bid”.
Forret/Buffetret
1/2 kg rødløg
2 fennikel
2½ spsk olivenolie
Saft af en citron
1 tsk hel spidskommen
2 tsk hele korianderfrø
1 tsk hele sorte peberkorn
1 laurbærblad
1/2 l hønsebouillon
SÅDAN SKAL DU GØRE
Tænd ovnen på 175°. Skær rødløg og fennikel i 6-8 både fra top til bund, bland dem med olivenolie og citronsaft og fordel dem i et ildfast fad. Dæk med folie og stil det i ovnen i 20 min. Rist koriander og spidskommen på en tør pande og stød dem i morter med peberkorn og laurbærblad. Giv krydderierne et opkog i hønsebouillonen og lad det trække 10 min. Si bouillonen og hæld den over grønsagerne. Stil fadet i ovnen i endnu 20 min. Hæld herefter lagen fra grønsagerne i en gryde og kog den ind til det halve. Hæld den tilbage over grønsagerne.
Server med et godt brød til.