DET BEHØVER DU
Til 4 personer
750 g svinekæber
Olivenolie
1 løg i tern
2 gulerøddder i tern
2 fed hvidløg
Hvedemel
1 kvist timian
2 laurbærblade
1 mørk øl
2 dl æblemost
½ l kalvefond eller vand
½ knoldselleri
2-3 citrusfrugter efter smag
1-2 stilke rosmarin
SÅDAN SKAL DU GØRE
Afpuds svinekæberne for eventuelle hinder og rester af brusk. Brun dem af ved god varme på
begge sider, skru lidt ned og lad løg, gulerødder og hvidløg sautere med et par minutter. Drys
med 2 spsk hvedemel, og tilsæt timian, laurbærblade, øl, æblemost og fond eller vand. Læg
låg på, og lad retten braisere ved svag varme i ca. 2 timer til kæberne er fuldstændigt møre.
Jævn evt lagen lidt hvis det er nødvendigt, og smag til.
Skær knoldsellerien i små tern á ca. 1×1 cm, og sautér dem i lidt oliven olie ved moderat
varme til de er næsten møre. Tilsæt finthakket rosmarin samt saft og fintrevet skal af
citrusfrugterne, og lad safterne karamellisere let omkring selleriternene. Server knoldsellerien
med de braiserede svinekæber.