Brandade

KILDE: Kirsten Høgh Fogt

DET BEHØVER DU

250 g klipfisk
Vand

Kartoffelmos
300 g kartoffel
1 1/2 spsk olivenolie el. 25 g smør el. en blanding
1/2 dl mælk

5 persillekviste
1 laurbærblad
4 peberkorn

salt og peber
saft og reven skal af ca. halv citron
lidt finthakket hvidløg

tilbehør: dild, citron- og tomatbåde, evt. grøn salat, Brød

SÅDAN SKAL DU GØRE

Udvand torsken i kold vand i 12-18 timer. Skift vandet mange gange.

Skræl og skær kartoflerne i store tern. Kog dem møre i usaltet vand ca. 25 min. Mos kartoflerne. Rør olie/smør og mælk i.

Kog vand så det kan dække torsken med krydderier. Kog torsken i 10-12 min. Tag fisken op. Pil fiskekødet fra skindet og mos det med en gaffel eller i foodprocessor.

Bland kartoffel- og torskemos. Smag til med salt og peber, saft og reven skal af en citron og hvidløg.
Spis brandade varm eller kold fx på ristet brød eller med brød til. Server fx dild, citron og tomatbåde til.

Serveres med salat og brød.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk