Brød med rødbede

DET BEHØVER DU

Kilde: Kogebogen Stop spild af mad: Gyldendal
Rest: Rødbeder eller surmælksprodukt/hytteost
50 g. smør (eller olie)
6 dl. mælk (eller vand)
25 g. gær
2 spsk sukker
1 spsk groft salt
200 g. hytteost/surmælksprodukt (eller blanding heraf)
300-400 g. rødbeder (eller gulerødder)
1 kg. melblandning: fx 400 g. sigtemel og 600 g. hvedemel eller 250 g. grahamsmel og 750 g. hvedemel.
Æg til pensling
Evt. sesamfrø.

SÅDAN SKAL DU GØRE

1. Smelt smørret og bland det med mælken. Smuldr gær i og rør det ud i blandingen. Tilsæt sukker, salt og hytteost/surmælksprodukt.
2. Skræl og riv rødbederne
3. Ælt dejen sammen til en smidig, blød og glat dej. Lad den hæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.
4. Tænd ovnen på 200 grader.
5. Form dejen til flute eller kugler og læg dem i muffinsforme. Lad de formede brød efterhæve ca. 30 min. ved stuetemperatur.
6. Pisk ægget sammen og pensl flutene og drys evt. sesamfrø på.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk