Brød med kerner

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

2 STK.
TILBEREDNINGSTID: 4-15 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.

250 g knækkede rug- eller hvedekerner (4 1/2 dl)
3 dl vand – koldt eller kogende
50 g gær (1 pakke)
2 dl kærnemælk
1 spsk groft salt
ca. 650 g hvedemel (ca. 10 dl

SÅDAN SKAL DU GØRE

Sæt kernerne i blød i koldt vand i 8-12 timer eller hæld kogende vand over kernerne og lad dem stå ca. 1 time. Smuldr gæren og rør den ud i kærnemælken. Tilsæt salt, de udblødte kerner med vand og ca. 3⁄4 af melet. Ælt en dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være smidig og glat. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 1 time ved stuetemperatur. Form to brød og sæt dem på bageplade med bagepapir. Efterhæv ca. 30 min. Bages nederst i ovn ved 200°C ca. 40 min. Brødene er færdigbagte, når det lyder hult ved bank på undersiden. Afkøl på rist.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk