Bruchetta – to slags

DET BEHØVER DU

Kilde: Fra kogebogen: Stop spild af  mad (Gyldendals forlag)

Bruchetta er genialt hvis man har nogle grønsager som er ved at være lidt runkne og slappe i det, men de kan sagtens svitses og krydres til bruchetta. Brug de grønsager du har her er et par forslag:

Rest: Brødet til bruchetta skal ikke være superfrisk – brug det brød du har og rist det i ovnen eller på panden. Pesto – kan være en du har købt eller den du selv har lavet. Har man en rest pesto tilbage kan den sagtens fryses. Peberfrugt /squash. Grønsagerne kan sagtens bruges selv om de er blevet lidt rynkede.

Lav gerne forskellige slags bruchetta alt efter hvad du har.

Til 4 personer

Brødet
4-8 ret tykke skiver brød – gerne groft (afhængig af størrelsen på skiverne)
Olie og hvidløg

1. Forslag – Med tomat: (sommer)

2-4 tomater afhængig af størrelsen
salt og friskkværnet peber
evt. 2-4 spsk pesto
Olivenolie

Tip

Gratineret ostebrød: Drys brødene med lidt ost og gratiner dem i ovnen.
Har man ikke en rest pesto kan man bruge evt. hakkede krydderurter fx persille, basilikum eller oregano.

2. forslag – Med peberfrugt og squash: (efterår)

½ squash
1 rød eller gul peberfrugt
lidt chili
1 spsk olivenolie
Evt. lidt knust spidskommen
salt og friskkværnet peber
evt. 100 g feta eller frisk gedeost

SÅDAN SKAL DU GØRE

Brødet:

Rist brødskiverne på en rist i ovnen ved 225 grader i ca. 5 min. Gnid de varme brødskiver med hvidløg. Eller pensl brødene med olie med hvidløg og gril dem gyldne øverst i ovnen eller steg på en pande

1. Forslag – Med tomat: (sommer)

Skær tomaterne i små tern og rør dem sammen med salt, peber og krydderurter. Tilsæt lidt olivenolie. Smør brødet med pesto og læg tomatblandingen på brødet.

2. forslag – Med peberfrugt og squash: (efterår)

Skær squash i ½ cm tykke skiver. Rens peberfrugten og skær i tynde strimler på langs.
Varm olien op med chili og steg squash og peberfrugt, til de bliver bløde – de må ikke tage farve.
Krydr med spidskommen, salt og peber. Dæmp varmen og lade det stå og simre lidt.
Fordel peberfrugten på brødskiverne og smuldr evt. feta eller frisk gedeost over.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk