DET BEHØVER DU
Kilde: Fra kogebogen: Stop spild af mad (Gyldendals forlag)
Bruchetta er genialt hvis man har nogle grønsager som er ved at være lidt runkne og slappe i det, men de kan sagtens svitses og krydres til bruchetta. Brug de grønsager du har her er et par forslag:
Rest: Brødet til bruchetta skal ikke være superfrisk – brug det brød du har og rist det i ovnen eller på panden. Pesto – kan være en du har købt eller den du selv har lavet. Har man en rest pesto tilbage kan den sagtens fryses. Peberfrugt /squash. Grønsagerne kan sagtens bruges selv om de er blevet lidt rynkede.
Lav gerne forskellige slags bruchetta alt efter hvad du har.
Til 4 personer
Brødet
4-8 ret tykke skiver brød – gerne groft (afhængig af størrelsen på skiverne)
Olie og hvidløg
1. Forslag – Med tomat: (sommer)
2-4 tomater afhængig af størrelsen
salt og friskkværnet peber
evt. 2-4 spsk pesto
Olivenolie
Tip
Gratineret ostebrød: Drys brødene med lidt ost og gratiner dem i ovnen.
Har man ikke en rest pesto kan man bruge evt. hakkede krydderurter fx persille, basilikum eller oregano.
2. forslag – Med peberfrugt og squash: (efterår)
½ squash
1 rød eller gul peberfrugt
lidt chili
1 spsk olivenolie
Evt. lidt knust spidskommen
salt og friskkværnet peber
evt. 100 g feta eller frisk gedeost
SÅDAN SKAL DU GØRE
Brødet:
Rist brødskiverne på en rist i ovnen ved 225 grader i ca. 5 min. Gnid de varme brødskiver med hvidløg. Eller pensl brødene med olie med hvidløg og gril dem gyldne øverst i ovnen eller steg på en pande
1. Forslag – Med tomat: (sommer)
Skær tomaterne i små tern og rør dem sammen med salt, peber og krydderurter. Tilsæt lidt olivenolie. Smør brødet med pesto og læg tomatblandingen på brødet.
2. forslag – Med peberfrugt og squash: (efterår)
Skær squash i ½ cm tykke skiver. Rens peberfrugten og skær i tynde strimler på langs.
Varm olien op med chili og steg squash og peberfrugt, til de bliver bløde – de må ikke tage farve.
Krydr med spidskommen, salt og peber. Dæmp varmen og lade det stå og simre lidt.
Fordel peberfrugten på brødskiverne og smuldr evt. feta eller frisk gedeost over.