DET BEHØVER DU
375 g. lys sirup
125 g. smør
100 g. sukker
1 3/4 tsk. potaske
2 tsk vand
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt nelliker
1/2 tsk stødt kardomme
500 g. hvedemel
50 g. mandler
TIP: Man kan sagtens også putte lidt stødt ingefær, stødt allehånde, sukat eller syltet pomeransskal i – efter behag.
TIP: Hvis man har lyst kan man erstatte hlavdelen af mandlerne med usaltede pistacienødder.
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kog sirup, smør og sukker sammen i en gryde. Rør det i den varme masse. Tag gryden fra varmen og rør til blandingen er lunken. Tilsæt krydderier og mel. Skold mandlerne og smut dem. Hak dem groft og kom dem i dejen og ælt det sammen. Rul dejen stænger af ca. 4 cm.’s tykkelse. Læg dem tildækket i køleskabet 1-2 døgn. Skær stængerne i meget tynde skiver og placer dem på en bageplade med bagepapir.
Bag brunkagerne øverst i ovnen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 5 min. Afkøl dem efterfølgende på en rist – så bliver de ekstra sprøde! God jul!