DET BEHØVER DU
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 15 MIN.
25 g gær (1/2 pakke)
3 dl vand
2 spsk olie
1 tsk groft salt
ca. 500 g hvedemel (ca. 8 dl)
pensling: 1 æg
drys: 1/2 dl sesamfrø (25 g)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand. Tilsæt olie,
salt og ca. 3⁄4 af melet. Ælt dejen under tilsætning af evt.
mere mel. Dejen skal være smidig, blød og glat. Lad dejen
hæve tildækket ca. 1 time ved stuetemperatur. Ælt dejen
igennem og form 8-10 boller. Tryk bollerne flade med
håndroden og læg dem på bageplade med bagepapir. Lad
dem efterhæve ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg
og drys med sesamfrø. Bag bollerne midt i ovn ved 225°C
ca. 20 min. De er færdigbagte, når de lyder hule ved bank
på undersiden. Afkøl på rist.