Chutney med æbler og sultana – rosiner

KILDE: Lars Sonne-Hansen aebler og sultana - rosiner

DET BEHØVER DU

1 rød peber, skåret i mindre tern
1 løg, hakket fint
1 spsk olivenolie
6 store syrlige æbler
1 spsk korianderfrø
2 spsk. Hele sennepsfrø
50 g skrællet ingefær i tynde strimler
2 dl æble-, rødvins- eller sherryvineddike
200 gram sukker
21/2 dl vand
salt peber og citron – to taste

SÅDAN SKAL DU GØRE

Steg den røde peber, løg, sennepskorn, korianderfrø og ingefær i olivenolie ca. 5 min. for jævn varme.Tilsæt rosiner, eddike og sukker og bring det i kog. Skræl imens æblerne og skær dem i tern. Vend æblerne i og hæld vand ved og lad det småsimre for svar varme til det har en lind ensartet konsistens og smagen er kogt sammen. Ca. 45 min. rør i det en gang i mellem så det ikke brænder på. Juster smagen med eddike, sukker, salt og evt. peber Lad chutneyen afkøle til stuetemperatur, og opbevar på køl.

Tips Du kan erstatte halvdelen af æblerne med græskar. I stedet for at stege grønsager og krydderier kan du smelte sukkeret først, tilsætte eddiken og dernæst alle øvrige ingredienser.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk