DET BEHØVER DU
Til 8-10 portioner
3/4 kg laksefilet med skind
1 blanding af:
1 dl salt
2 spsk sukker
1/2 tsk peber
2 tsk fintrevet citrusskal (lime, citron og/eller appelsin)
1/2 dl vodka eller snaps
Marinerede grønsager:
2 dl hvidvin
1 dl vineddike
1 dl citronsaft
1 dl sukker
750 g grønsager i julienne fx: porrer, selleri og gulerødder
SÅDAN SKAL DU GØRE
Drys laksefileten på kødsiden med citrus-sukker blandingen. Fold viskestykket omkring laksen og stænk med vodka eller snaps. Læg laksen under let pres mellem 2 fade og stil den i køleskabet til næste dag (gerne op til 3 dage). Skrab saltblandingen af og tør laksen af før den anvendes.
Marinerede grønsager: Kom alle ingredienser til lagen i en gryde med 2 dl vand og giv det et opkog. Kom grønsagerne i og giv dem et kort opkog i lagen. Kom lage og grønsager i en skål og lad det trække et par timer eller til næste dag.
Anret tynde skiver af laks med de marinerede grønsager.
Tips:
Man kan servere en kold yoghurtsauce til laksen. Smag den til med citrussaft, krydderurter og evt. lidt tahin (fremstillet af ristede malede sesamfrø, får i indvandrerbutikker og velassorterede supermarkeder).
Fisk der spises rå skal have været frosset i min. 24 timer før det anvendes.