Citrusgravad laks med tahinsauce og marinerede grønsager

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Til 8-10 portioner

3/4 kg laksefilet med skind
1 blanding af:
1 dl salt
2 spsk sukker
1/2 tsk peber
2 tsk fintrevet citrusskal (lime, citron og/eller appelsin)
1/2 dl vodka eller snaps

Marinerede grønsager:
2 dl hvidvin
1 dl vineddike
1 dl citronsaft
1 dl sukker
750 g grønsager i julienne fx: porrer, selleri og gulerødder

SÅDAN SKAL DU GØRE

Drys laksefileten på kødsiden med citrus-sukker blandingen. Fold viskestykket omkring laksen og stænk med vodka eller snaps. Læg laksen under let pres mellem 2 fade og stil den i køleskabet til næste dag (gerne op til 3 dage). Skrab saltblandingen af og tør laksen af før den anvendes.

Marinerede grønsager: Kom alle ingredienser til lagen i en gryde med 2 dl vand og giv det et opkog. Kom grønsagerne i og giv dem et kort opkog i lagen. Kom lage og grønsager i en skål og lad det trække et par timer eller til næste dag.
Anret tynde skiver af laks med de marinerede grønsager.

Tips:
Man kan servere en kold yoghurtsauce til laksen. Smag den til med citrussaft, krydderurter og evt. lidt tahin (fremstillet af ristede malede sesamfrø, får i indvandrerbutikker og velassorterede supermarkeder).
Fisk der spises rå skal have været frosset i min. 24 timer før det anvendes.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk