DET BEHØVER DU
En enkel forret med forårsfornemmelser. Den er inspireret af de russiske blinis, som serveres til ægte kaviar. Her er de små pandekager fyldt med frisk grønt i form af dild, courgetter og forårsløg. I stedet for kaviar serveres de med vores hjemlige stenbiderrogn. Den er der sæson for i det tidlige forår.
Forret
250 g revet courgette
1 bdt. fintsnittet forårsløg
1/2 bdt. hakket dild
1 dl hakkede valnøddekerner
2 æg
3 spsk hvedemel
1 tsk tørret estragon
1 spsk olivenolie
Til serveringen:
200 g letsaltet stenbiderrogn
1 dl syrnet fløde 9%
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bland de revne courgetter med 1 tsk salt og lad dem trække 1/2 time. Vrid dem for væde og bland med forårsløg, dild, hakkede valnøddekerner, æg, mel, estragon og lidt friskkværnet peber. Varm olivenolien på en teflonpande, og bag 3-4 pandekager ad gangen, 2 min. på hver side.
Server dem direkte fra panden med syrnet fløde, stenbiderrogn og evt. brød.
Rens og salt selv din stenbiderrogn. Kom urenset rogn i let saltet vand og rør med et piskeris til hinderne har samlet sig i piskeriset. Gentag processen og lad rognen afdryppe i en sigte. smag til med lidt salt og peber.