Courgettepandekager med stenbiderrogn

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

En enkel forret med forårsfornemmelser. Den er inspireret af de russiske blinis, som serveres til ægte kaviar. Her er de små pandekager fyldt med frisk grønt i form af dild, courgetter og forårsløg. I stedet for kaviar serveres de med vores hjemlige stenbiderrogn. Den er der sæson for i det tidlige forår.

Forret
250 g revet courgette
1 bdt. fintsnittet forårsløg
1/2 bdt. hakket dild
1 dl hakkede valnøddekerner
2 æg
3 spsk hvedemel
1 tsk tørret estragon
1 spsk olivenolie

Til serveringen:
200 g letsaltet stenbiderrogn
1 dl syrnet fløde 9%

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bland de revne courgetter med 1 tsk salt og lad dem trække 1/2 time. Vrid dem for væde og bland med forårsløg, dild, hakkede valnøddekerner, æg, mel, estragon og lidt friskkværnet peber. Varm olivenolien på en teflonpande, og bag 3-4 pandekager ad gangen, 2 min. på hver side.
Server dem direkte fra panden med syrnet fløde, stenbiderrogn og evt. brød.

Rens og salt selv din stenbiderrogn. Kom urenset rogn i let saltet vand og rør med et piskeris til hinderne har samlet sig i piskeriset. Gentag processen og lad rognen afdryppe i en sigte. smag til med lidt salt og peber.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk