DET BEHØVER DU
Danmark emmer af forår, men der er ikke rigtig kommet andet end ukrudt op af jorden endnu. Godt verden er blevet så lille, at vi kan spise spansk spidskål i april. Kålen i denne salat saltes som til agurkesalat og krydres med det ristet spidskommen. En god salat til krydrede kød- og fiskeretter.
1/2 fintsnittet spidskål
2 spsk salt
1/2 romainesalat brækket i grove stykker
200 g majroer, radiser eller kålrabi i tern eller tynde både
1 bdt. klippet dild
2 tsk spidskommen
1 fed hakket hvidløg
2 tsk æbleeddike
1 1/2 spsk olivenolie
sukker, peber
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kom spidskålen i en skål lagvis med saltet. Lad det trække 1/2 time under let pres. Skyl kålen og vrid den for væde. Bland salat, kål, majroer og dild. Rist spidskommen på en tør hed pande 15 – 20 sek. under omrøring. Kom dem i en skål med hvidløg, eddike og olie. Pisk dressingen sammen og smag til med lidt sukker, peber og evt. salt.
Husk at den saltede kål også bidrager med salt.
Grønsager per person: ca. 250 g