Escoffiers sur-søde løg

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Escoffiers aktive karriere som kok forbinder det 19. og det 20. århundrede, og hans kogebøger betragtes med rette som hjørnestene i den vestlige verdens gastronomi. De sursøde løg har et orientalsk anstrøg og tåler sagtens at stå alene som forret, blot med skiver af ristet brød.

Forret
3 gulerødder i skiver (250 g)
2 spsk olivenolie
1/2 kg pillede små løg (ikke perleløg)
4 dl vand
1 dl rød vineddike
1 dl tør hvidvin
100 g små rosiner
Ca. 1 dl sukker
1 spsk tomatpuré
Cayennepeber, laurbærblad, timian, stilke fra persille
Hakket persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kom olie og gulerødder i en tykbundet gryde. Varm langsomt op under låg. Når gulerødderne er knap møre tages låget af, og der steges videre til gulerødderne har fået lidt farve. Tilsæt de hele løg samt alle øvrige ingredienser, væsken skal knap dække løgene. Bring det hele i kog og kog det for svag varme, til løgene er møre og væsken tykner til en klar brun sauce. Fjern laurbærblad, timian- og persillestilke og lad retten køle helt af.
Server den kold med friskhakket persille og brød til.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk