DET BEHØVER DU
Ærteis:
500 gr. økologiske danske søde ærter
1 dl glukosesirup
1 dl sukker
4 æggeblommer
1,5 dl piskefløde
2 dl sødmælk
saften fra en halv citron
Hylde-/mynte-puré:
1 stort bundt mynte
1,5 dl hyldeblomst saft
saften fra 1,5 citroner
Pufsukker
Maltmel (jeg tog bare malt og malede det)
Pynt:
Skovsyre
Ærteskud
Ærter
Mynte
SÅDAN SKAL DU GØRE
Fremgangsmåde:
En æggesnaps piskes af sukker og æggeblommer. Mælk, fløde, glukosesirup varmes op med bælgene fra ærterne. Efter opvarmningen sies bælgene fra i en fin si, og lidt af mælken kommes over i en gryde hvor ærterne hældes i og stavblendes. Resten af mælken kommes i og massen sies igennem et viskestykke. Den halvlune mælk hældes langsomt over i æggemassen mens der piskes, derefter nedkøles hele massen, smages til med citron, og bliver derefter kørt på ismaskine.
Imens renses mynten og hakkes på tværs af fibertrådene, kommes i en foodprocessor med hyldeblomstsaften og citronsaften, og blendes i 10 min. Der skal eventuelt tilføjes mere hyldeblomstsaft. Massen sies igennem en finmasket si og sættes i fryseren i et glas hvori ispindene kan drejes rundt i.
Isen fyldes i ispindeforme og kommes i fryseren.
Når isene er stenhårde tages puréen ud og røres med en gaffel, indtil den er flydende igen, men på grænsen til is – den skal være mellem 0 og 4 grader. Nu skal det gå hurtigt, isenen skal ud af deres form og drejes i puré, og derefter direkte i fryseren. Kan eventuelt gøres flere gange, hvis man vil have en tykkere puréskal.
Pufsukker blandes med malten lige inden servering – ellers puffer det inden.
Nu er ærteisene klar til servering, med pufsukker og grønt tilbehør.