Farseret rødspætte med grønsager

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Rødspætter farseret med laks, dampet i hvidvin og serveret på et leje af sommerens spæde dampede urter er et menukort værdigt. Og så er det slet ikke så svært at farsere en rødspætte, som det lyder. Det kan gøres nogle timer i forvejen, så rødspætterne blot skal i ovnen, når gæsterne er kommet.

Middagsret
Til laksefars:
100 g laksefilet i tern
3/4 tsk salt
1 æggehvide, letpisket
1 dl piskefløde
Et stænk tabasco

4 flåede rødspætter
Hvidvin
Smør til fad
1 bdt. fintsnittede forårsløg
4 nye gulerødder i små tern
4 nye rødbeder i små tern
4 friske flåede tomater
1/2 bdt. finthakket persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Laksefars: Kom laksen i en foodprocessor og drys salt over. Kør ved høj hastighed i 10 sek. til fisken samler sig i en lille klump. Tænd igen og hæld langsomt den letpiskede æggehvide i, dog maks. 10 sek. Stænk med tabasco og tænd igen og hæld fløden i, i en tynd stråle, maks. 10 sek. Kom laksefarsen i en sprøjtepose eller blot i en plastikpose med hul i hjørnet.
Lav et snit ned langs rygbenet i rødspætterne. Skær en lomme ind langs benet til hver side.

Rødspætte: Tænd ovnen på 175°. Fyld laksefars i lommerne. Læg fiskene i et stort smurt, ildfast fad, drys med salt og peber og stænk med lidt hvidvin. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen i 12-15 min. Sluk ovnen og lad fisken stå ved eftervarme til fisken lige slipper benene, ca. 10 min.
Skær tomatkødet i små terninger. Varm smørret i en stor sauterpande og sauter grønsagerne, undtagen tomaterne, til forårsløgene er klare, ca. 5 min. Vend tomaterne i, og tilsæt væde fra fiskefadet. Smag til og vend persillen i.
Fordel grønsagerne på 4 store tallerkener og læg rødspætterne ovenpå. Giv nye kartofler til.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk