DET BEHØVER DU
CA. 16 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 1/2 TIME
ARBEJDSTID: CA. 40 MIN.
25 g gær (1/2 pakke)
3 dl mælk
1 tsk groft salt
100 g smør
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
pensling: 1 æg
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i lunken mælk. Tilsæt salt,
blødgjort smør og ca. 3⁄4 af melet. Ælt en dej under tilsætning
af evt. mere mel. Dejen skal være smidig, blød og
glat. Lad den hæve tildækket ca. 1 time ved stuetemperatur.
Del dejen i 16 lige store stykker.Tril dem til fingertykke
pølser ca. 15 cm og form dem til kringler. Sæt dem på
bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 30
min. Pensl med sammenpisket æg. Bag kringlerne midt i
ovn ved 225°C ca. 15 min. De skal være gyldne i farven og
lyde hule ved bank på undersiden. Afkøl på rist.