Fisk i kål med spinatcreme

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

6 store rødspættefileter
1 stort spidskål
100 g spinat

Spinatcreme:
400 g renset spinat
100 g kartofler i tern
100 g courgette i tern
1 løg i skiver
4 dl hønsebouillon
20 g smør

SÅDAN SKAL DU GØRE

Blancher 6 store spidskålblade i kogende letsaltet vand 2 min. Skær det groveste af stilken. Blancher de 100 g spinat i 10 sek. i det samme vand. Skær resten af spidskålen i kvarte og kog den mør i letsaltet vand, 3 min. før servering.
Spinatcreme: Bring kartofler, courgetter, løg og bouillon i kog og kog til kartoflerne er møre. Tilsæt spinaten og lad den få et opkog. Purér saucen med stavblender eller i foodprocessor. Varm den kort før servering og smag til med smør, salt, peber og muskatnød.
Fisk i kål: Læg en fiskefilet på hvert kålblad, krydr med salt og peber og læg spinatblade over fisken. Rul kålen om fisk og spinat og læg kålpakkerne i en gryde med sammenføjningen nedad. Tilsæt 2 dl vand og damp kålpakkerne 4-6 min. under tætsluttende låg. Server med spinatcreme, kvarte spidskål og nye kartofler.
Grønsager per person: ca. 300 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk