DET BEHØVER DU
En enkel og nem grundopskrift på fisk.
Alle typer mager hvid fisk kan anvendes. Bortset fra løg og kål kan alle typer grønsager bruges og af krydderurter kan man bruge hvad man lige har ved hånden.
Beregn 100 – 125 g fisk per person og dobbelt så mange grønsager – f.eks.:
200-250 g sejfilet delt delt i 2
2 porrer eller 1 bdt forårsløg
250 g champignon
1 fed finthakket hvidløg
2 skiver citron eller 1 sjat hvidvin
2 dildkviste
salt og peber
smør/olivenolie
4 stk. madpapir/bagepapir/staniol
SÅDAN SKAL DU GØRE
Krydr fisken med salt og peber.
Skær porrerne i skrå skiver. Svampene ordnes og skæres i mindre stykker.
Porrerne sauteres i smør og hvidløg og svampene tilsættes og sauteres med et øjeblik.
Smag til med salt, peber og evt. lidt vin.
Fordel grøntsagerne og fisken på bagepapiret, læg dild og evt 1 skive citron på hver. Luk bagepapiret tæt om fyldet.
Pakkerne bages i ovn ved 180º i 8-10 min. og serveres straks.
Server med brød, løse ris eller nye kartofler.
Tips
Madpapir er billigst, men pas på at fyldet ikke er for vådt. Staniol er ikke godt for miljøet og kræver længere tilbereding fordi den isolerer for varmen.
Tør vermouth er en fin “madvin” fx Nolly Prat. Den har skruelåg og bliver ikke sur af at stå i køkkenskabet.
Man kan fint slukke ovnen efter den halve bagetid og lade pakkerne tilberede færdig ved eftervarme.