Fisk i papir med fennikel

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Fennikels lidt sødlige milde smag af lakrids passer godt til fisk. Her bliver fennikel marineret med æbleeddike, urter og lidt honning og bagt i papir med en hvid fisk. Fisk og grønt kan varieres i det uendelige. Fin fiskeforret til 6 personer, men også en enkel og god middagsret til 4.

3 spsk æbleeddike
1 spsk honning
1 spsk olivenolie
1 rød peberfrugt i små tern
1 rødløg i fine tern
2 fed hakket hvidløg
1 bdt. klippet dild
2 hele fennikel i tynde både
4 stykker bagepapir
20 g smør
1/2 kg fast hvid fisk i filet fx rødfisk

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 200°. Bland eddike, honning, olivenolie, peberfrugt, løg, hvidløg og dild og vend fennikelbådene i.
Smør den ene halvdel af hvert stykke bagepapir med smør og fordel fenniklen her på. Drys fisken med salt og peber og del hver filet i ”mundrette stykker”. Fordel fisken over fenniklen og læg evt. overskydende smør over fiskestykkerne. Luk papiret tæt om fisk og fennikel.
Pakkerne kan sættes direkte i ovnen i ca. 20 min. eller pakkerne kan lægges på en varm tør pande i ca. 5 min og derefter ca. 10 min. i ovnen. Med den sidste metode bliver fenniklen mere mør og fisken mere saftig. Med lidt øvelse kan pakkerne laves helt færdige på panden.
Server med jasminris eller lyst brød.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk