DET BEHØVER DU
250 g filet af torsk, sej eller havkat i store tern
1 spsk olie (raspolie)
1 spsk hakket frisk ingefær
1 fed hakket hvidløg
400 g wokgrønsager i tynde strimler fx gulerod, forårsløg, sukkerærter og kål
frisk koriander, basilikum eller mynte
Sursød sauce
1 dl alm. lagereddike
4 spsk sukker
2 spsk konc. tomatpuré
2 dl fiskebouillon (vand + bouillonpulver)
2 spsk fishsauce
evt. lidt chilipasta
2 tsk kartoffelmel
SÅDAN SKAL DU GØRE
Læg fisken på en damprist i en gryde med lidt vand og damp fisken 4-5 min. under tætsluttende låg.
Bland alle ingredienserne til den sursøde sauce og bring den til kogepunket under omrøring (den må ikke koge). Fjern den straks fra varmen og smag evt. til med sukker, salt og chilipasta.
Varm olien i en stor sautérpande. Tilsæt hvidløg og ingefær og straks efter grønsagerne. Lynsteg til de er knap møre. Tilsæt den varme sauce og varm retten igennem. Læg fisken på et fad og hæld grønsager og sauce over. Pynt med korianderblade, mynte eller basilikum.