Fisk i sursød sauce

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

250 g filet af torsk, sej eller havkat i store tern
1 spsk olie (raspolie)
1 spsk hakket frisk ingefær
1 fed hakket hvidløg
400 g wokgrønsager i tynde strimler fx gulerod, forårsløg, sukkerærter og kål
frisk koriander, basilikum eller mynte

Sursød sauce
1 dl alm. lagereddike
4 spsk sukker
2 spsk konc. tomatpuré
2 dl fiskebouillon (vand + bouillonpulver)
2 spsk fishsauce
evt. lidt chilipasta
2 tsk kartoffelmel

SÅDAN SKAL DU GØRE

Læg fisken på en damprist i en gryde med lidt vand og damp fisken 4-5 min. under tætsluttende låg.
Bland alle ingredienserne til den sursøde sauce og bring den til kogepunket under omrøring (den må ikke koge). Fjern den straks fra varmen og smag evt. til med sukker, salt og chilipasta.

Varm olien i en stor sautérpande. Tilsæt hvidløg og ingefær og straks efter grønsagerne. Lynsteg til de er knap møre. Tilsæt den varme sauce og varm retten igennem. Læg fisken på et fad og hæld grønsager og sauce over. Pynt med korianderblade, mynte eller basilikum.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk