DET BEHØVER DU
Fiskefond – Fiskebouillon
Til Ca. 2 Liter
Tilberedningstid: ca. 45. min – Arbejdstid: Ca. 20 min
—
1 kg fiskeben
3 L vand
2 løg (200g)
½ fennikel eller 3-4 stilke bladselleri (125g)
1 porre (150g)
2 tsk. koriander
1 tsk. hvide peberkorn
2 laurbærblade
2 kviste frisk timian eller persillestilke
2 tsk. groft salt + peber fra kværn
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skyl fiskebenene i koldt vand. Kom dem i en gryde med rent koldt vand så de er dækket. Kog langsomt op og fjern skum fra overfladen med en stor ske.
Skyl og rens grøntsagerne. Skær dem i mindres stykker. Når fonden koger. Tilsættes salt og de rensede grøntsager. Skum jævnligt. Lad fonden koge under låg i 20 min. ved svag varme. Si fonden. Hvis fonden skal smage kraftigere, koges den ind ved kraftig varme. Smag til med salt og peber.
TIP: Frys fond i små portioner – fx er isterningeposer eller små plastskåle velegnede.