Fjordrejer med cherrytomater

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Fjordrejer skal være klare grå og gennemsigtige, og jo mere sprælske, desto bedre. Fjordrejer er en fornem dansk delikatesse og pga. pillearbejdet også noget af det dyreste, man kan servere på et stykke brød. Men derfor er der ingen grund til kun at spise dem naturel, rejesmagen er slet ikke så mild, som man umiddelbart tror. I denne og den næste opskrift smager de f.eks fint igennem både hvidløg og tomat.

Forret
400 g levende fjordrejer
12 cherrytomater
4 tsk olivenolie
4 tsk smør
1 fed presset hvidløg
Lidt hakket persille
Cayennepeber

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 200°. Bring rigeligt letsaltet vand i kog. Kast de levende rejer i vandet, læg låg på og kog dem i 1 min. Hæld rejerne i en sigte og pil dem. Halver tomaterne og pensl dem med olivenolie og drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i 15 min. Smelt smørret og varm hvidløg og rejer kort heri. Krydr med lidt cayennepeber og vend persille i.
Server med de bagte tomater og ristet brød.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk