Brun fond – brun kalveboullion

DET BEHØVER DU

Til ca. 3 Liter
Tilberedningstid: ca. 6 timer – Arbejdstid: ca. 30 min

Ca. 2 kg kalveben evt. med kød fx skank
2 gulerødder (150g)
½ rodselleri (375g)
2-3 spk tomatpuré
2 løg (200g)
2 dl rødvin
Ca. 4 L vand
3 laurbærblade
1 stk. sorte peberkorn
3-4 persillestilke
3-4 kviste timian
1 spsk. groft salt + peber fra kværn

SÅDAN SKAL DU GØRE

Læg kalvebenene i en bradepande. Skræl gulerod og selleri. Skær dem i mindre stykker, læg dem i bradepanden sammen med benene. Sæt det i ovnen ved 225 °C til det hele er brunt ca. 30 min. Skyl løgene og halver dem, lad skallen blive på. Læg løgene på en tør varm pande og brun dem kraftigt på skærefladen.

Hæld de brunede ben og grøntsager i en stor gryde. Dæk med vand og kog langsomt op. Fjern skum med en stor ske. Tilsæt salt, brunede løg, tomatpuré, rødvin og krydderier. Skum jævnligt. Lad fonden koge ved svag varme under låg ca. 5-6 timer. Si den. Smag til med salt og peber. Hvis fonden skal smage kraftigere, koge den ind ved kraftig varme.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk