DET BEHØVER DU
2 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 11 TIME
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.
50 g gær (1 pakke)
5 dl mælk
50 g smør
2 tsk groft salt
ca. 850 g hvedemel (ca. 14 dl)
pensling: 1 æg
drys: evt. 4 spsk birkes
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i ca. 2 dl lunken mælk.Tilsæt
resten af mælken, blødt eller smeltet smør, salt og ca. 3⁄4 af
melet. Rør ingredienserne sammen og ælt en dej under
evt. tilsætning af mere mel. Dejen skal være blød, smidig
og glat. Del dejen og form 2 brød. Læg dem i smurte bageforme
(1 l) eller sæt dem på bageplade med bagepapir.
Lad brødene hæve ca. 30 min. ved stuetemperatur. Pensl
med sammenpisket æg og drys evt. med birkes. Rids brødene
med en skarp kniv. Bages nederst i ovn ved 200°C
ca. 40 min. Brødene er færdigbagte, når det lyder hult ved
bank på undersiden.Tag brødene ud af formene og afkøl
på rist.