DET BEHØVER DU
1 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 15 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 40 MIN.
fordej
15 g gær (1/4 pakke)
3 spsk honning
2 tsk salt
6 dl vand
300 g groft rugmel (5 dl)
resterende brøddej
250 g grahamsmel (4 dl)
120 g hvedemel (2 dl)
1 spsk st. koriander
1 spsk st. kanel
1/2 stang vanilje
10 svesker uden sten
10 tørrede abrikoser
50 g rosiner (1 dl)
100 g mandler
SÅDAN SKAL DU GØRE
Rør ingredienserne til fordejen sammen. Lad den stå tildækket
ved stuetemperatur ca. 12 timer. Rør fordejen
sammen med grahamsmel, hvedemel, koriander, kanel og
frøene af vaniljestang (s. 44). Skær svesker og abrikoser i
små stykker.Tilsæt dem dejen sammen med rosiner og hele
mandler. Rør dejen blød og smidig – den er for blød til
at ælte. Kom dejen i en smurt brødform (2 l) og tryk den
godt ned i formen. Lad dejen hæve ca. 1 time ved stuetemperatur. Bag brødet nederst i ovn ved 175°C ca. 1 time.
Tag brødet ud af formen og bag det ca. 10 min. uden form.
Pak det ind i et tørt viskestykke og afkøl brødet på rist.