Frugter med smulderdej

DET BEHØVER DU

Rester: Frugt – fx runkne æbler, rabarber, blommer, pærer eller blanding af frugt. Marcipan efter jul.

Til 4 personer:

½ – ¾ kg frugt fx æbler, rabarber, blommer, pærer eller blanding af frugt

50 g sukker

50 g tranebær

100 g koldt smør

75 g marcipan

120 g hvedemel

60 g sukker

SÅDAN SKAL DU GØRE

Klargør frugten og skær den evt. ud i både eller stave. Læg frugten i et ovnfast fad. Bland sukker, evt. kanel og rosiner og drys det over frugten.

Smuld koldt smør og marcipan i melet i en skål og bland sukker i. Drys dejen over frugten.

Bag kagen  midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.

Serveres lun med fx syrnet fløde, yoghurtcreme, flødeskum el. lign.

 

Tip: Kagen kan også tilberedes med rabarber, blommer, pærer, brombær eller bland frugten. Smag evt. til med kardemomme eller kanel.

Tip: Kan spises med lækker surmælkscreme til – lavet af evt. rester af yoghurt, cremefraiche eller andet surmælksprodukt.

Rør surmælksproduktet sammen og smag til med stødt kardemomme, revet citronskal og sukker.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk