Fyldte auberginer

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Vegetarer til middag eller bare brug for en ”kødpause”? Du vil ikke savne kødet i den lidt omstændelige og meget velsmagende ret. I Sydfrankrig kaldes auberginer i øvrigt for ”den fattige mands kød”.
I vintermånederne er retten fin sammen med en salat af fintsnittet rosenkål, bredbladet persille, rødsalat, grapefrugt, avocado og ristede sesamfrø.

2 store eller 4 mindre auberginer
2 dl brune ris
2 laurbærblade
2 løg i tern
2 spsk olivenolie
150 g grønsager i små tern – fx, selleri, peberfrugt eller svampe
3 fed hakket hvidløg
1 grøn chili i tern
10 friske salvieblade i strimler
2 ikke for store tomater delt i halve

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 200°.Prik auberginerne med en kødnål og læg dem i et ildfast fad. Bag dem ca. ½ time. Skær rodenden af auberginerne og udhul dem forsigtigt med en ske. Er de for hårde skal de bages lidt længere. Hak fyldet fint. Lad auberginerne køle af.
Rist risene i en tør gryde til de har taget farve og dufter let brændt, 6-8 min. Hæld 4 dl vand, 1 tsk salt og laurbærbladene ved og kog risene for svag varme til vandet er fordampet og risene er møre ca. 30 min. Tag laurbærbladene op.
Sauter løgene i olivenolie til de er klare, vend grønsager, hvidløg, chili og salvieblade i og sauter yderligere 3-4 min. Bland med risene og aubergineindmaden og smag til med salt og peber.
Lad fyldet køle lidt af og fordel det så i auberginerne. Luk enden med en halv tomat. Læg auberginerne i et smurt fad og bag dem ca. 20 min. ved 200°. Server med en grøn salat og et godt brød.

Tips: Bruger man peberfrugter i fyldet, bliver det ekstra lækkert hvis peberfrugterne er grillet eller bagt først og skindet pillet af.
Om sommeren kan de fyldte auberginer med lidt forsigtighed varmes på en udendørsgrill.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk