Grønsagsrisotto

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

ca. 6 dl bouillon (kalve- eller hønse-)
2 spsk olivenolie
1 løg i tern (100 g)
1 porre i tern
1 fennikel i tern (150 g)
2 spsk hakket persille
1 gulerod i tern (100 g)
400 g risottoris, fx aborio
1 courgette eller 2 peberfrugter i tern
400 g flåede hakkede tomater, fx fra dåse
40 g frisk revet parmesanost

SÅDAN SKAL DU GØRE

Varm bouillonen i en gryde og olivenolien i en anden. Kom løg, porre, fennikel, persille og gulerod i gryden med olie, sautér for jævn varme til løgene er klare. Tilsæt risene og sautér yderligere 5 min. til de også er klare i kanten. Tilsæt courgette eller peberfrugt og de hakkede flåede tomater og vend det hele sammen og lad det småkoge til risene har suget væden fra tomaterne. Tilsæt så lidt efter lidt bouillonen og lad risene gradvis suge den til sig under omrøring. Efter ca. 20-25 min. er risene møre, og retten skulle gerne have en lind konsistens. Justér evt. konsistensen med vand. Smag til med salt og peber, vend parmesanost i risottoen og servér straks.

Risotto
De særlige runde, italienske ris til risotto, fx Aborrio ris dyrkes på Posletten i regionen Lombardiet. Men risotto er også populær i Toscana. Her laver man den i mange versioner oftest sammen med en enkelt af årstidens grønsager. Asparges om foråret, artiskokker eller svampe om efteråret. Her er opskrift på en klassisk aspargesrisotto og en grønsagsrisotto der indeholder flere forskellige grønsager. De kan fint udgøre middagsretter, hvis de serveres med brød og evt. lidt kold skinke eller stegt kylling.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk