Grøntsagsboller

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

16-20 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 30 MIN.

25 g gær (1/2 pakke)
2 1/2 dl vand
2 1/2 dl ymer eller andet syrnet mælkeprodukt naturel
100 g grøntsagsblanding (fx rødbede, selleri, gulerod)
100 g fintvalsede havregryn (3 dl)
1 spsk groft salt
1 spsk olie
50 g grahamsmel (1 dl)
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
pensling: 1 æg

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand.Tilsæt
det resterende vand og syrnet mælkeprodukt.Vask, skræl
og riv grøntsagerne fint. Tilsæt grøntsager, havregryn,
salt, olie, grahamsmel og ca. 3⁄4 af hvedemelet. Ælt ingredienserne
sammen til en dej under tilsætning af evt. mere
hvedemel. Dejen skal være smidig og glat. Lad dejen hæve
tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur. Ælt dejen igennem
og skær den i 16-20 stykker, der formes til boller.
Fordel dem på bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve
i ca. 20 min. og pensl med sammenpisket æg. Bag
bollerne midt i ovn ved 225°C ca. 20 min. Bollerne er færdigbagte,
når de lyder hule ved bank på undersiden. Afkøl
på rist.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk