DET BEHØVER DU
Asparges er grønsagernes svar på jordbær – de varsler sommer. Og som jordbær smager asparges bedst, når de er “nyplukkede”. Efter høst begynder de hurtigt at blive træede. Men kasser ikke de træede ender, de har masser af aspargessmag. Her bruges de til en cremet grøn aspargessuppe, der passende kan afslutte aspargessæssonen Sankt Hans aften.
Forret
1/2 kg grønne asparges
3 porrer i ringe
20 g smør
8 dl hønsebouillon
4 dl letmælk
Revet citronskal
1/2 bdt. hakket persille
2 spsk parmesanost
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kog de træede ender af aspargsene, porretoppe og persillestilke i hønsebouillonen i 15 min. Del aspargsene i mindre stykker og gem hovederne. Smelt smørret og sauter porrerne 5 min. heri. Tilsæt den siede bouillon, bring den i kog og kog 15 min. Tilsæt aspargesstykkerne og kog yderligere 5 min. Tilsæt mælken og blend suppen. Passér den gennem en sigte, varm den igennem og smag til med salt, peber og revet citronskal.
Fordel aspargeshoveder og den varme suppe i 4 dybe tallerkener, drys med hakket persille og revet parmesanost og server ristet brød eller brødcroutoner til.