DET BEHØVER DU
2 store eller 3 normale kyllingebryster delt i 6 fileter
100g mel
ekstra jomfru olivenolie
100g parmesanost i flager
600g grønne asparges
2dl hvidvin
1 porre
3 tomater
25g frisk timian
SÅDAN SKAL DU GØRE
Del kyllingebrysterne i 6 fileter, bank dem flade, vend dem i melet og steg dem brune i olien. Hvidvinen tilsættes og koges ind til det halve. Kyllingefileterne lægges i et ildfast fad med væsken fra panden, timian og parmesan.
Aspargesene og porre renses og dampes i ovn. De kolde asparges bindes sammen tre og tre med tynde strimler porre.
Tomaterne skoldes og flås, hvorefter de skæres i kvarte, og kernerne fjernes. Tomatkødet bages i ovn med masser af olivenolie, sukker og timian/salt. (Skrællen blev friturestegt og brugt til forretten)
Kyllingefileterne gratineres i 8 min ved 200C. Aspargesene gratineres med parmesanost.
NB. I den italienske udgave af denne ret, bruger man Mesola asparges, som er asparges som er dyrket i Mesola-området. Det er dog ikke altid muligt at få disse i Danmark.(aldrig?)