DET BEHØVER DU
2 blodgrape
2 spsk grov dijonsennep
2 tsk sukker
salt og peber
2 spsk olivenolie
400 g fast hvid fisk i filet fx havkat, eller havtaskekæber
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skær skallen af grapefrugterne så de hvide hinder helt er fjernet. Skær fileter af grapefrugterne og kom dem i en lille gryde.
Pres “grape-skroget” over gryden så saften opsamles. Bring i kog og tilsæt sennep. Kog det ind til ca. det halve. Smag til med sukker, salt og peber. Lad marinaden køle af. Skær fisken i mundrette stykker. Vend marinaden med filet af hvid fisk, der skal grilles. Lad det trække 1/2 time på køkkenbordet eller et par timer i køleskabet. Grill fisken et par min. på hver side over sagte gløder (eller under ovnens grill).
Server fiskespydene med kogte marinerede rødbeder og eller rosenkål og godt brød.
Tip Gem halvdelen af marinaden før den blandes med fisken og brug den til at marinere de kogte rosenkål/rødbeder.
Tip 2: Kammuslinger smager også godt med denne dressing