Grillet lammesatay med jordnødde – mynte relish

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Jordnødde-mynterelish
2 1/2 dl usaltede, ristede jordnødder
1 1/2 dl limesaft
4 spsk. finthakket ingefær
1-2 spsk. finthakket chili
1 1/2 dl hakket mynte
4 spsk. melasse
4 spsk. soyasauce
salt og friskkværnet peber

Lammesatay
1 udbenet lammekølle på ca. 1 1/2 kg skåret i lange strimler på langs, ca. 2 1/2 cm bredde.
Salt og peber

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bland alle ingredienserne godt sammen og stil dem til side.

Gnid lammestrimlerne med salt og peber og stik dem på grillspyd. Grill dem over en middelvarm grill i ca. 4 min. på hver side. Man kan checke om kødet er færdigt ved at skære et snit og se, om kødet er lyserødt og saftigt.

Tag spydene af grillen og servér dem med relishen.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk