DET BEHØVER DU
14-16 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 30 MIN.
dej
15 g gær (1/4 pakke)
1 1/2 dl mælk
1 tsk groft salt
1/2 spsk sukker
3/4 dl olie eller 60 g smør
75 g fint rugmel (1 1/2 dl)
75 g grahamsmel (1 dl)
ca. 125 g hvedemel (2 dl)
fyld
250 g gulerødder (3-4 stk.)
50 g smør
3 spsk honning
21 spsk hvedemel (25 g)
2 tsk st. kanel
pensling: 1 æg
drys: solsikkefrø eller nigellafrø/jomfru-i-det-grønne
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i lunkent mælk. Rør salt, sukker
og olie eller blødgjort smør i. Tilsæt rugmel og grahamsmel
og rør sammen. Ælt hvedemelet gradvis i til en
smidig og glat dej. Lad dejen hæve tildækket ca. 45 min.
ved stuetemperatur.
Fyldet tilberedes af skrællede og kogte gulerødder, der
blendes eller røres sammen med de øvrige ingredienser.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 20 × 25 cm. Smør
fyldet på dejen og rul den sammen. Skær den i 14-16 skiver.
Sæt dem på bageplade med bagepapir og lad dem
efterhæve ca. 15 min. Pensl med æg og drys solsikkefrø eller
nigellafrø på. Bag sneglene midt i ovn ved 200°C ca. 20
min. Sneglene er færdigbagte, når de lyder hule ved bank
på undersiden. Afkøl på rist.