Hasselback Butternut Squash med Bergamottesirup

DET BEHØVER DU

1 butternut squash

Saften fra 3 bergamotte frugter (kan erstattes med appelsin, pærer, blomme eller anden frugt)

Sukker ca. 150 gram

1 lille bundt persille

1 håndfuld hakkede valnødder

Skal fra bergamotte

1 håndfuld hakkede valnødder

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skræl og halver butternut squashen

Fjern indmaden og kassér den

Skær tynde skiver næsten ned til bunden af den, men sørg for, at den stadigvæk er intakt

Gnid den med salt og olie

Kom i ovnen på 160 grader i en time

Overhæld undervejs med bergamotte sirup så den karameliserer flot

Hak valnødder og drys over

Bland hakket persille med skallen fra bergamotten, så du har en “gremolata” og drys henover butternut squashen til allersidst.

Bergamottesirup

Pres saften fra bergamotten (anden frugtsaft kan også bruges, såsom appelsin, pære eller blomme)

Kom det i en kasserolle sammen med sukker og reducér det til en sirupslignende konsistens.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk