DET BEHØVER DU
1 butternut squash
Saften fra 3 bergamotte frugter (kan erstattes med appelsin, pærer, blomme eller anden frugt)
Sukker ca. 150 gram
1 lille bundt persille
1 håndfuld hakkede valnødder
Skal fra bergamotte
1 håndfuld hakkede valnødder
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skræl og halver butternut squashen
Fjern indmaden og kassér den
Skær tynde skiver næsten ned til bunden af den, men sørg for, at den stadigvæk er intakt
Gnid den med salt og olie
Kom i ovnen på 160 grader i en time
Overhæld undervejs med bergamotte sirup så den karameliserer flot
Hak valnødder og drys over
Bland hakket persille med skallen fra bergamotten, så du har en “gremolata” og drys henover butternut squashen til allersidst.
Bergamottesirup
Pres saften fra bergamotten (anden frugtsaft kan også bruges, såsom appelsin, pære eller blomme)
Kom det i en kasserolle sammen med sukker og reducér det til en sirupslignende konsistens.