DET BEHØVER DU
4 PERSONER
TILBEREDNINGSTID/ARBEJDSTID: CA. 10 MIN.
5 dl havregryn (ca. 150 g)
1,5 l vand, mælk eller blanding
1 tsk groft salt
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bland havregryn og væske i en gryde. Kog over middel
varme ca. 3 min. Rør jævnligt over hele bunden. Smag til
med salt.
TILBEHØR Fx mælk, frugtmos, frugtkompot, tørret frugt,
smørklat, saft eller sukker.
HIRSEGRØD
Erstat havregryn med hirseflager og anvend
mælk som væske. Tilsæt evt. et revet æble og kog ca. 4
min.
MANNAGRØD
Erstat havregryn med 21⁄2 dl mannagryn (hvedegryn)
(ca. 175 g) og anvend mælk som væske. Kog ca.
10 min. Kanelsukker som tilbehør.
RISMELSGRØD
Erstat havregryn med 21⁄2 dl rismel (ca. 175
g) (knækkede risgryn) og anvend mælk som væske. Kog
ca. 10 min. Kanelsukker som tilbehør.