Havregrød

DET BEHØVER DU

4 PERSONER

TILBEREDNINGSTID/ARBEJDSTID: CA. 10 MIN.

5 dl havregryn (ca. 150 g)
1,5 l vand, mælk eller blanding
1 tsk groft salt

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bland havregryn og væske i en gryde. Kog over middel
varme ca. 3 min. Rør jævnligt over hele bunden. Smag til
med salt.

TILBEHØR Fx mælk, frugtmos, frugtkompot, tørret frugt,
smørklat, saft eller sukker.

HIRSEGRØD
Erstat havregryn med hirseflager og anvend
mælk som væske. Tilsæt evt. et revet æble og kog ca. 4
min.

MANNAGRØD
Erstat havregryn med 21⁄2 dl mannagryn (hvedegryn)
(ca. 175 g) og anvend mælk som væske. Kog ca.
10 min. Kanelsukker som tilbehør.

RISMELSGRØD
Erstat havregryn med 21⁄2 dl rismel (ca. 175
g) (knækkede risgryn) og anvend mælk som væske. Kog
ca. 10 min. Kanelsukker som tilbehør.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk