DET BEHØVER DU
CA. 25-30 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 1 TIME
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.
30 g smør
1 dl kogende vand
4 dl havregryn (125 g)
1 knsp bagepulver
1/2 tsk fint salt
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kom smør i en skål og hæld kogende vand over. Blend
havregryn så de bliver som grahamsmel. Bland bagepulver
og salt i de blendede havregryn og tilsæt derefter blandingen
af smeltet smør og vand. Ælt det hele sammen til
en dej. Rul den tyndt ud (ca. 2 mm) på et melstrøet bord
eller mellem to stykker bagepapir. Skær dejen ud i firkanter
eller stik den ud i runde kiks med et glas eller en udstikker.
Prik med en gaffel. Bag kiksene lysebrune midt i
ovn ved 175°C ca. 15 min. Sluk ovnen og lad dem stå i ovnens
eftervarme ca. 30 min. for at blive helt tørre. De må
ikke blive for mørke. Afkøl på rist. Opbevares tørt i lufttæt
beholder.