Hjemmelavede påskeæg med marcipan, safran og hvid chokolade

DET BEHØVER DU

15 stk

450 g god marcipan
½ g safran
1 spsk kogende vand
400 g hvid chokolade

SÅDAN SKAL DU GØRE

Vej marcipan af i stykker af 30 g.
Del stykkerne i 2 stykker af henholdsvis 20 og 10 g.
Læg safran i en lille skål og hæld kogende vand over. Lad det stå og trække 10 min.
Tryk marcipanstykkerne på 20 g trykkes ud i reaktangulære stykker a ca. 5 x 3 cm.
Ælt marcipanstykkerne på 10 g med vand og tråde fra safran, så de bliver gule (som en æggeblomme) og tril til rund kugle.
Læg den gule kugle på det reaktangulære marcipanstykke og rul det sammen om ”æggeblommen”, fold marcipanen fint omkring og form det til et æg.
Sæt en gryde med vand over og sæt en skål over gryden. Den skal slutte helt til, så der ikke kan komme vand til chokoladen.
Hak 2/3 af den hvide chokolade og smelt den i skålen, når det er smeltet, tilsættes resten af chokoladen og vend godt rundt til det hele er smeltet.
Dyp æggene i den smeltede hvide chokolade og lad chokoladen stivne.

Server arrangeret i en ren æggebakke med gule påskeservietter, som en lækker lille påsketreat!

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk