DET BEHØVER DU
Lille hovedret til 5. pers.
500 g. svinekød med fedtkant (fra bov eller skank)
250 g. røget bacon, groft hakket
200 g. fennikel, groft hakket
2 fed hvidløg, groft hakket
1 spsk fint hakket timian
2 tsk. paprika
1 tsk groft salt
1 tsk hele sorte peberkorn
1 spsk fuld hele fennikel frø
1 tsk. koriander frø
svinatarm eller lammetarm.
+ olie til stegning.
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kom kød, røget bacon, fennikel, hvidløg, timian, salt op i en stor skål.
Varm en pande op indtil den er rygende varm
Tilsæt paprika, sorte peberkorn, fennikelfrø, korianderfrø og rist i få sekunder. Blend dem i en kaffemølle. Vend de pulveriserede krydderier med kødblandingen.
Kom kødet op i en gammeldags kødhakker og kør det igennem kværnen. Sæt et pølsehorn på åbningen af kødhakkeren pg pres tarmen nedover. Slå en knude på tarmens åbning. Fyld farsen tæt og fast i tarmene. Klip tarmen over og bind knude.