DET BEHØVER DU
4 PERSONER
TILBEREDNINGSTID: CA. 1 TIME
ARBEJDSTID: CA. 30 MIN.
300 g durum hvedemel eller pastamel (5 dl)
3 æg
0,5 tsk groft salt
2 spsk olivenolie
SÅDAN SKAL DU GØRE
Læg melet i en bunke på bordet eller i en skål. Lav en fordybning i midten af melet. Slå æggene ud heri, tilsæt salt og olie. Pisk æg, salt og olie sammen med en gaffel. Pisk melet i æggemassen lidt ad gangen fra indersiden af bunken. Ælt dejen grundigt til den er glat og ensartet. Lad den hvile i en plasticpose i køleskab mindst 1 time. Del dejen i 2-3 dele og rul den ud med kagerulle på et meldrysset bord. Det er lettest at få dejen tynd ved at rulle den flere gange igennem en pastamaskine til den ønskede tykkelse. Lad pastapladerne hvile lidt inden de skæres ud. Læg dem på et klæde eller hæng dem til tørre over fx et rent kosteskaft. Kog pastaen.
Prøv den hjemmelavede pasta med en hurtig, lækker og anderledes tomatsauce.