DET BEHØVER DU
Hotpot er en suppelignende gryderet med masser af grønsager som her bliver “hot” og syrlig af ingefær, chili og karamelliseret grapefrugt. I Kokken og grønsagen (Kræftens Bekæmpelse 1996) har Danmarks store grønsagskok Erwin Lauterbach fra Saison i Hellerup en hotpot med hans yndlingsgrønsag spidskålen.. Her er min lidt mere robuste udgave med rødkål og kålrabi.
Middagsret
300 g tørrede bønner, f.eks blackeye beans
1 god kylling
Urter til kogning, f.eks 1 gulerod, 2 stilkebladselleri, timian og laurbærblad
1/2 lille fintsnittet rødkål
1/4 lille kålrabi i tern
2 gulerødder i tern
4 stilke bladselleri i tern
3 blod grapefrugter
25 g sukker
1 lille stykke ingefær i små tern
2 skalotteløg i små tern
Chili
SÅDAN SKAL DU GØRE
Udblød bønnerne og kog dem en time, eller til de er helt møre, i letsaltet vand med urter. Kog ligeledes kyllingen med urter. Begge dele kan gøres op til et døgn, inden retten skal serveres.
Blancher rødkålen i letsaltet vand og lad den dryppe af.
Kog kålrabi, gulerødder, rødkål og bladselleri møre i den siede kyllingesuppe og varm bagefter den pillede kylling og de kogte bønner sammen med grønsagerne i suppen. Pas på ikke at varme suppen for længe da kød og bønner så tager for meget farve fra rødkålen.
Skær fileter af grapefrugterne og pres evt. saft fra skallerne ned i en skål.
Karamelliser sukkeret i en gryde og tilsæt grapefrugt med saften og pisk med et piskeris. Tilsæt 2 dl siet suppe og kom ingefær, skalotteløg og chili i. Varm kompotten igennem og kom den i suppen. Smag evt. suppen til med salt og peber.
Server med brød og evt. hakket frisk koriander eller persille.