DET BEHØVER DU
Til 4 pers.
ca. 100 g. kikærter
2 fed hvidløg
25 g. tahin eller peanutbutter
½ citron
½ tsk. spidskommen
½ tsk. chilipulver eller cayennepeber
½ dl. olivenolie
ca. 1 tsk. groft salt.
SÅDAN SKAL DU GØRE
Hvis kikærterne ikke er udblædt, skla de udblødes før de kan bruges. Sæt dem i blød i koldt vand i 10-24 timer Brug fire gange så meget vand som kikræterne fylder og sæt dem køligt. Kassér vandet efter endt iblødsætning. Kog nu kikærterne sammen med de pillede hvidløg under låg i frisk nyt vand til de er helt møre (ca. 60 min.)
Tag ca. 1dl. kogevand fra, hæld resten ud. Kikærter, hvidløg, tahin (eller peanutbutter), citronsaft, krydderier og olivenolie formales i en foodprocessor, blender eller kødhakker. Hæld kogevand i til konsistensen er cremet, men fast. Smag til med salt.