Hummus

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

Til 4 pers.
ca. 100 g. kikærter
2 fed hvidløg
25 g. tahin eller peanutbutter
½ citron
½ tsk. spidskommen
½ tsk. chilipulver eller cayennepeber
½ dl. olivenolie
ca. 1 tsk. groft salt.

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Hvis kikærterne ikke er udblædt, skla de udblødes før de kan bruges. Sæt dem i blød i koldt vand i 10-24 timer Brug fire gange så meget vand som kikræterne fylder og sæt dem køligt. Kassér vandet efter endt iblødsætning. Kog nu kikærterne sammen med de pillede hvidløg under låg i frisk nyt vand til de er helt møre (ca. 60 min.)

Tag ca. 1dl. kogevand fra, hæld resten ud. Kikærter, hvidløg, tahin (eller peanutbutter), citronsaft, krydderier og olivenolie formales i en foodprocessor, blender eller kødhakker. Hæld kogevand i til konsistensen er cremet, men fast. Smag til med salt.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk