DET BEHØVER DU
Brug kun friske tomater til denne tomatsauce, hvis de er solmodne, ellers er fx flåede økologiske tomater langt at foretrække. Når saft og kerner fjernes fra tomaterne, får man en mindre syrlig og mere intens og sød tomatsmag.
1 kg tomater
3 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
evt. et stykke frisk chili
20 blade basilikum
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skær et kryds i tomaterne og hæld kogende vand over dem, hæld vandet fra efter 1 min. og pil og halver dem. Klem saft og kerner ud af dem med hånden og skær tomatkødet i store tern. Varm olivenolie og hvidløg op for jævn varme et par minutter. Skru op for fuld varme og tilsæt tomater, hvidløg og evt. chili , varm det igennem, krydr med salt, peber og basilikum. Fjern chilien. Vend friskkogt og afdryppet pasta fx ravioli i og server straks.
Grønsager per person: ca. 250 g