Hurtig tomatsauce

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Brug kun friske tomater til denne tomatsauce, hvis de er solmodne, ellers er fx flåede økologiske tomater langt at foretrække. Når saft og kerner fjernes fra tomaterne, får man en mindre syrlig og mere intens og sød tomatsmag.

1 kg tomater
3 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
evt. et stykke frisk chili
20 blade basilikum

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær et kryds i tomaterne og hæld kogende vand over dem, hæld vandet fra efter 1 min. og pil og halver dem. Klem saft og kerner ud af dem med hånden og skær tomatkødet i store tern. Varm olivenolie og hvidløg op for jævn varme et par minutter. Skru op for fuld varme og tilsæt tomater, hvidløg og evt. chili , varm det igennem, krydr med salt, peber og basilikum. Fjern chilien. Vend friskkogt og afdryppet pasta fx ravioli i og server straks.
Grønsager per person: ca. 250 g

Forsøg dig med din egen hjemmelavede pasta – det er let lækkert og sætter prikken over i’et på den italienske middag.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk