Hvidkål med sennepskorn

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Godt enkelt grønsagstilbehør til koteletten eller kyllingen, hvis man ikke vil servere kålen som en del af en indisk buffet.

2 spsk olie
1/2 tsk gule sennepskorn
1 finthakket grøn chili
1/2 tsk gurkemeje
1/2 hvidkål i tynde strimler
Saft af 1/2 citron

SÅDAN SKAL DU GØRE

Varm olien i en stor stegegryde eller sauterpande. Tilsæt sennepsfrø og læg låg på. Ryst gryden. Når sennepskornene popper mod låget, kommes chili og gurkemeje i og kort efter kålen. Sautér til kålen er faldet sammen og mør, tilsæt evt. lidt vand. Smag til med citronsaft og salt.

Tips
Kan man ikke få hele sennepskorn, kan man købe en pose med syltekrydderier. De består af sennepskorn, chili, sort peber og allehånde. De gule sennepskorn er lette at sortere fra.
Ved at blanchere kålen inden den steges, bliver kålsmagen mildere, og kålen fylder mindre i gryden.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk