DET BEHØVER DU
Til 4 personer beregner vi ca 1 kg. kartofler hjemme hos os. Men til hvidløgskartofler og kartoffelmos går der et halvt kilo ekstra, fordi det smager så godt! Sidst på kartoffelsæsonen er hvidløgskartoflerne ofte på middagsbordet.
Tilbehør
1 1/2 kg vaskede kartofler skåret i både
6 fed hakket hvidløg
2 spsk olivenolie
2 kviste rosmarin
SÅDAN SKAL DU GØRE
Tænd ovnen på 220°.
Blancher kartoffelbådene 2 min. i kogende vand. Lad dem dryppe lidt af og fordel dem i en bradepande. Kom hvidløg i et stålbæger (dl-mål) og hæld olien over. Varm det forsigtigt
op på en lun kogeplade ca. 5 min. Bland med kartofler og rosmarinnåle.
Steg dem i ovnen til de er møre og har fået lidt farve ca. 1/2 time.
Server dem til alle typer stegt kød, f.eks til Rullesteg af kylling eller Lammefilet