Hvidløgskartofler

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Til 4 personer beregner vi ca 1 kg. kartofler hjemme hos os. Men til hvidløgskartofler og kartoffelmos går der et halvt kilo ekstra, fordi det smager så godt! Sidst på kartoffelsæsonen er hvidløgskartoflerne ofte på middagsbordet.

Tilbehør
1 1/2 kg vaskede kartofler skåret i både
6 fed hakket hvidløg
2 spsk olivenolie
2 kviste rosmarin

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 220°.
Blancher kartoffelbådene 2 min. i kogende vand. Lad dem dryppe lidt af og fordel dem i en bradepande. Kom hvidløg i et stålbæger (dl-mål) og hæld olien over. Varm det forsigtigt
op på en lun kogeplade ca. 5 min. Bland med kartofler og rosmarinnåle.
Steg dem i ovnen til de er møre og har fået lidt farve ca. 1/2 time.
Server dem til alle typer stegt kød, f.eks til Rullesteg af kylling eller Lammefilet

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk