Hyldeblomstdrik

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Duften af den nyudsprungne hyld hører den lyse danske sommer til, og den er velegnet til at gemme på flasker eller i små bokse, eller poser i fryseren. Selv laver vi en kæmpe portion hyldeblomstdrik og fryser ned i poser af 3 dl (svarer til en liter fortyndet drik). Så kan vi altid sætte en kande sommer på bordet. Hyldeblomstdrik er også velegnet til at marinere frugt i.

40 klaser hyldeblomster
40 g vin- eller citronsyre
2 citroner i skiver
2 kg sukker
2 l kogende vand

Frugt marineret i hyldeblomst
1 moden melon, skåret i små stykker
250 g jordbær i kvarte
Til marinaden:
1 dl vand
1 dl hvidvin
3 spsk hyldeblomstdrik
1 dl sukker
1/2 stang vanille
Citronskal af 1/2 citron

SÅDAN SKAL DU GØRE

Nip de grove stilke af hyldeblomstklaserne og læg klaserne i en stor skål. Drys vinsyre, sukker og citronskiver over og hæld kogende vand ved. Dæk med en tallerken og lad det køle lidt af. Sæt det i køleskabet, og lad det trække i 3 dage, inden det sies, hældes i frostposer og fryses.

Kog alle ingredienser til marinaden igennem og lad den køle af. Si den og hæld den over jordbær og melon.
Lad frugten trække et par timer, inden den nydes, som den er, eller til et stykke vanilleis.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk